Indlæg skrevet af Læge Charlotte Bech og bragt i Hjemmet januar 2019.
Med starten på det nye år er det en god ide at sætte sig for at indføre nye slankende vaner i dagligdagen. Her er de bedste tips til slankende nytårsforsætter:

  1. Få motion i frisk luft: Forær dig selv et medlemskab af Dansk Vandrelaug, så du kommer ud og går en lang rask tur sammen med andre i naturskønne områder. Eller forær dig selv et medlemskab til Dansk Cyklistforbund, så du kommer ud på nogle skønne cykleture i godt selskab.
  2. Lav fedtfri sovse og dressinger: Lav sovse og dressinger uden fedt. Lav blendede sovse og dressinger af frugt og grønt, eksempelvis blendet ananasjuice med grønkål, tomater, spinat, banan, hvidløg, ingefær, og brændenældepulver. Hæld den blendede dressing over salater eller kogte grøntsager, kartofler eller ris.
  3. Sæt forbrændingen i vejret: Indfør faste hyppige måltider med små portioner – det hæver stofskiftet. Brug stærke krydderier i maden, der hjælper til at forbrænde kalorier, som eksempelvis radiser, sennepsfrø, ingefær, sort peber, cayenne, chili, paprika, og hvid peber. Tag ingefærshots efter maden. Server friskrevet peberrod til dagens hovedmåltid.
  4. Spis mindre til aften: Spis en solid morgenmad og mere til frokost men mindre til aften. Prøv om du kan nøjes med lidt grønsagssuppe (uden fedt, nudler, brød eller ost) til aftensmad.
  5. Drik mere væske: Drik en halv liter kogt varmt vand om morgenen, når du vågner, gerne med lidt citronsaft og/eller friskrevet ingefær. Drik kogt varmt vand i løbet af dagen, ca. 1/2 kop før hvert måltid, og en gang hver vågne time.
  6. Krom: Spis sporstoffet krom – det hjælper til at stabilisere blodsukkeret, så man undgår sukkertrang og sliktrang. Krom findes i fuldkorn, sort peber, timian, uforarbejdet rørsukker, kaffe, te og ølgær.
  7. Kanel: Spis kanel (i små mængder). Kanel har vist sig i studier at være med til at stabilisere blodsukkeret. Det er ikke skadeligt i små mængder.