Julebudskabet handler om fred på jorden og i hvert menneske. Her i julemåneden kan vi selv gøre rigtigt meget for at skabe fred og velbehag.

Her er de bedste råd til at få en fredfyldt julemåned:
– Stå af ræset. Lav en aftale med familie og venner om at I kun giver til børnene, og kun én gave per barn, med et max. Beløb på 150 kr. Virker det hårdt? Så husk at for de fleste børn er den allerstørste gave at være sammen med familien. Giv børnene nærvær, tid og samvær. Tjen færre penge og hav mere kvalitetstid sammen – sluk skærme og læg telefonerne ude i entreen.

Lav mere enkel mad. Skær det overflødige væk. Find opskrifter, der er mindre tidskrævende og har færre ingredienser. Eller køb noget af maden udefra.
Hold morgenandagt. Prøv at gå lidt tidligere i seng, så I kan stå tidligere op i julemåneden og holde morgenandagt: Tænd adventslys, læs et par linjer der giver næring til sjælen og virker opløftende, syng et vers fra en julesang eller en julesalme, og bed en bøn sammen med hele familien. Det kan gøres på under 10 minutter. At gå tidligere i seng og stå tidligere op har man vist virker imod stress.
Hold skumringstime. Efter du er kommet hjem fra arbejde, lig ned på ryggen, med god afstand mellem fødderne, med armene ud til siden, og håndfladerne opad, og luk øjnene og mærk hvordan hele kroppen falder til ro. Lig i 10 minutter og glæd dig over, at du ikke skal noget.

– Undgå ensomhed. Gør noget aktivt for at være sammen med andre i julen. At sidde alene juleaften giver emotionel stress. Tilmeld dig som julegæst eller julevært hos Røde Kors. Tag på højskole, bustur eller afbudsrejse.