Her fortæller kursister om deres resultater med Transcendental Meditation (TM)

”Det bedste var læren af TM, fordi der er lavet mange undersøgelser, der gør, at man kan sige det til lægen. Det var brugbart for mig fordi jeg er kronisk syg og allerede efter tre dages meditationspraksis begyndte jeg at bruge langt mindre insulin, selv om jeg har haft diabetes i 52 år. Mit blodtryk er også blevet lavere nu efter bare to ugers meditation med TM. Jeg er blevet mere klar i hovedet.” Connie Helbo

”Jeg bruger ofte ti minutter om aftenen på transcendental meditation, der gør det nemmere at slappe af. Det får pulsen ned og klarer hjernen. Nogle gange gør jeg det også om morgenen. Det giver en behagelig ro.” Johnny Nielsen, praktiserende læge i Skåne, (udtalelse i Ugeskrift for læger, januar 2014).

”TM virker stressdæmpende. De konkrete instruktioner er meget brugbare for mig – og det at man næsten ikke kan gøre det ‘forkert.’ Jeg er mere afslappet, jeg når mere og er mere effektiv. Jeg er mere afslappet i forhold til andre. Jeg har mere energi, er ikke så morgentræt, holder til ca. kl. 14.” Ann Mari Etting, speciallæge

’’Meditationen gør mig godt. Efter at jeg har lært TM har jeg bedre energi, jeg føler mig mindre udmattet, og jeg oplever at mit arbejde går lettere.’’ Dorte Vesterager, speciallæge

”TM-kurset er meget spændende og lærerigt, med simple enkle forklaringer, der er lette at huske. Jeg er umiddelbart blevet gladere og mere effektiv- jeg er mere målrettet og har en lettere tilgang i det daglige. Jeg er bestemt blevet mere rummelig og har mere glæde i løbet af dagen. Charlotte er særdeles behagelig og kvalificeret og fyldt med ro. Henrik er ligeledes behagelig og meget fleksibel.” Andreas Hansen, PR-konsulent

”TM-kurset er godt og grundigt, med god stemning, i fredfyldte lokaler, med professionel undervisning, og kursuslederne er superdygtige. TM giver mig mere overskud.” Else Hvarregård, ungekoordinator

”TM-kurset er godt, og velstruktureret, med god information, som har givet forståelse for TM og støtte i processen. Der er god individuel opfølgning og instruktioner til at tackle forskellige slags situationer og erfaringer, med god formidling og engagement.” Kristin Sanne, læge

”Det går super godt nu efter en måned med TM, og jeg sover SÅ fantastisk ( 7-9-13 ) det er helt vildt !!! Så endnu engang af hjertet tak, det er det bedste som er sket for mig, netop at lære at meditere! Jeg har fundet en ro i min krop og i mit sind som jeg aldrig nogensinde har følt før.” Pia Nørager, bogholder.

”TM-kurset er fantastisk godt; et uvurderligt redskab at få med på rejsen – et redskab til lykke og til ‘at finde hjem.’ Det er simpelt og naturligt at forstå hvordan TM virker. Kursuslederne er meget inspirerende og dygtige. Jeg har fået en retning i mit liv og er klar til at følge ‘min sandhed.’ Jeg oplever den healende effekt og er tillidsfuld; jeg føler at livet er simpelt. Efter to uger med TM-meditation er jeg blevet mere overbærende og tillidsfuld, og det er nemmere at acceptere nuet. Mærker potentialet for fysisk healing, ” Hanne S Brøgger, jordemoder

’’TM hjælper mig af med mine smerter. Jeg har ofte ondt i skuldre og hofte, pga slidgigt. Smerterne kommer hvis jeg overanstrenger mig. Men så går jeg ind og mediterer, og så forsvinder smerterne stille og roligt, i løbet af en halv times tid. Det skal have tid og ro til at reparere sig selv. Efter meditationen kan jeg igen. Meditationen starter reparationen op, helt automatisk. Og meditationen gør også at jeg kan hjælpe andre. Når jeg lægger hænderne på andre, får de det bedre, for eksempel, en dame som bor i nærheden af min mor, og som lider af angstanfald. Når jeg lægger mine hænder på hendes nakke, falder hun til ro – hun slapper af og hendes smerter forsvinder.’’ Ronald Staunslev, pensionist

”Jeg har fået mere ro, mere samlede tanker, og jeg sover bedre nu hvor jeg har mediteret med Transcendental Meditation i et par uger. Jeg kom på kurset fordi jeg ikke kunne sove og Transcendental Meditation har hjulpet, fordi nu sover jeg meget bedre. Jeg er ikke konfliktsky, men nu tænker jeg mere over konsekvenserne inden jeg gør noget. Jeg er blevet mere effektiv, og mere harmonisk og har fået et bedre forhold til andre. Andre siger, at jeg de har lagt mærke til at jeg er mere rolig og taler mere roligt.” Kim Madsen, radiograf

”TM-kurset var meget godt, jeg blev afslappet og har fået en bedre søvn. TM-kurset har hjulpet mig til at komme dybt ned i min egen sjæl og opleve fuldkommen bevidsthed. TM reducerer stress og forebygger sygdom.” Ana Maria Torrros, billedkunstner

”Efter to uger med TM-meditation har jeg fået mere ro og afslapning og mere glæde, og jeg har fået et bedre forhold til andre.” Frida Uhrskov, studerende, 13 år.

”Allerede efter de første fire dage med TM blev jeg mere klar i hovedet, og har en fornemmelse af en begyndende fred indeni. Når jeg har travlt på arbejdet, er jeg begyndt at opleve større effektivitet. TM-kurset er grundigt, lærerigt og anvendeligt. Nu, efter et par ugers praksis med TM er jeg blevet mere klar og koncentreret, og jeg synes jeg har dage hvor jeg kan overkomme mere med bedre overblik. Jeg har mere ro og samlethed indtil 14-15 tiden, men pyt for der skal jeg jo meditere igen.” Jette Hjære, sygeplejerske

”TM-Kurset var meget grundigt og velstruktureret. Illustrationerne hjalp mig med at forstå mechanismerne i meditationen. Jeg synes vældig godt om kursuslederne, de underviser med humor, medfølelse, og viden. TM reducerer stress i hverdagen, hjælper mig til at vælge i livet med større klarhed, og hjælper mig til at afbalancere mine aktiviteter i løbet af dagen. Jeg mener, at alle kan få noget positivt ud af TM, hver på sin forskellige måde.” Catie Busch, fysioterapeut, yogalærer, og ”hjemmegående” mor

”Jeg kan specielt godt lide, at TM er så effektivt. TM-kurset var godt, og jeg er meget tilfreds. Kursuslederne var gode og behagelige, supplerer hinanden godt, og ved hvad de taler om.” Martin Falslev Andersen, selvstændig

”TM har gjort at jeg er mere i kontakt med min sjæl. Jeg har evnet at manøvrere med ro i en usædvanligt travl uge på jobbet pga sygdom. Blev ikke stresset. Har bedre ægte kontakt til andre, da jeg er mere i ro. Har i det hele taget en større hvile og fred i krop og sjæl.” Eva Jakobsen, sygeplejerske

”TM-kurset er et godt kursus. Det mest brugbare for mig var at lære at tage det let.” Kirsten Hansen

’’Rent mentalt er jeg blevet mere rolig og tolerant og jeg har fået et bedre overblik. Desuden er jeg blevet mere tålmodig. Jeg får en mere rolig start på dagen nu, og jeg har fået mere energi og større overskud i hverdagen. Jeg er tilfreds med det hele. Charlotte Bech er dejligt inspirerende og meget pædagogisk.’’ Malene Willumsen, sygeplejerske.

’’Jeg er blevet mere rolig og fokuseret i løbet af bare få dage, og jeg har lagt mærke til at jeg er blevet mere effektiv. Charlotte Bech er dygtig og kompetent.’’ Vibeke Utzon, fysioterapeut

’’Jeg er blevet mere kærlig, glad, åben og afslappet. Mit humør er bedre, og jeg har mere energi. Efter meditationen har jeg en varme og lykkefølelse, der varer ved i flere timer bagefter. Den grundige intense undervisning på kurset har givet mig styr på koncepter, viden og faldgruber. ’’ Camilla Jørgensen, fysioterapeutstuderende

’’Jo jeg kan mærke en forskel. Jeg er blevet mere rolig og afspændt, og har fået lidt mere energi. Jeg glæder mig til den videre rejse.’’ Helle Fridberg, specialkonsulent

’’Indtil videre har jeg fået et bedre syn, og en følelse af ’pyt’, hvor jeg tænker mindre og tænker klarere, og har fået langt mere empati og overbærenhed. Kollegaer er begyndt at rose min ’ærlighed’. Der er kommet en ro i kroppen.’’ Julie Guldager, ergoterapeut

’’Den personlige instruktion in TM var en god oplevelse. Meditationen giver mig mere afslappethed samtidigt med mere energi. Jeg er blevet mere effektiv i mine handlinger, har fået et bedre forhold til andre, og jeg har mere energi, er i godt humør og har en afslappethed som varer ved efter meditationen i løbet af dagen.’’ Mogens Holm, møbeldesigner

’’Når jeg har mediteret føler jeg mig helt let og jeg bliver ikke træt længere i løbet af dagen efter at jeg har lavet noget.’’ Gerda Jensen

”TM hjælper meget effektivt mod stress. TM-Kurset er helt i top og med god opfølgning.” Lisa Willis

”Jeg oplever TM som en oase, som giver ro, energi, velvære og balance; – en naturlig kilde til øget livskvalitet. mange tak for et opløftende og dybtgående kursus!” Siri Skaarberg, administrerende direktør, www.ibalance.nu

”Charlotte har lært mig Transcendental Meditation, hvilket giver mig større ro og gør mig mere afbalanceret. Min krop og mit humør er ikke længere et mysterium for mig – nu ved jeg, hvad der er galt, når jeg ikke kan falde til ro og føler mig urolig og irriteret, eller når jeg får tynd mave – og jeg ved, hvad jeg kan gøre, for at få det bedre. Jeg synes, at det har ændret mit liv at få hjælp af Charlotte.” Emilie

’’Jeg kan allerede nu efter få dage med TM mærke større ro og mental lethed, samt større klarhed. Der var en grundig instruktion og en god stemning på TM-kurset. Charlotte Bech er god, vidende og behagelig.’’ CW, direktør

”Jeg er meget optaget af sindets rejse igennem Transcendental Meditation. Det har været indsigtsfuldt og jeg har fundet min vej til stilhed. Jeg er blevet friskere efter et par ugers meditation med Transcendental Meditation, og jeg har følt mig godt guidet hele vejen igennem. Det bedste var beskrivelsen af nervesystemet og vigtigheden af at tage det let.” Bolette Schrøder, skuespiller

”Jeg har brugt TM i godt en uge og kan allerede sige, at jeg har udbytte af det. Jeg er blevet mere rolig og får energi af at meditere. Det er nemmere at komme op om morgenen, når jeg ved at der venter mig en god meditation med en efterfølgende følelse af velvære.” Vibeke

”1000 tak for et helt fantastisk kursus! Det har virkelig ændret mit liv, Charlotte. Jeg har lidt af kronisk hovedpine de sidste 25 år og prøvet forskellige alternative behandlingsformer igennem årene, men uden noget større resultat. Charlotte Bech lærte mig TM, og bare efter et par dages meditation kunne jeg mærke, hvordan meditationen begyndte at lindre hovedpinen, og for hver gang jeg mediterer, mærker jeg, hvordan det bliver bedre og bedre. Charlotte, du arbejder efter dine egne KRAM-faktorer: Kærlighed, Ro, Ayurveda og Meditation.” Merete Olander

”Jeg har jo lidt astma og det er klart forbedret med TM, men er dog ikke helt væk. Mit humør er rigtigt godt, kreativitet og selvtillid…Alt i alt er TM nok det bedste jeg har gjort for mig selv nogensinde. Jeg har endnu ikke misset en eneste meditation, og jeg agter at det forbliver sådan!” Thomas Sørensen

’’Jeg er blevet mere kærlig, glad, åben og afslappet. Mit humør er bedre, og jeg har mere energi. Efter meditationen har jeg en varme og lykkefølelse, der varer ved i flere timer bagefter. Den grundige intense undervisning på kurset har givet mig styr på koncepter, viden og faldgruber. ’’ Camilla Jørgensen, fysioterapeutstuderende

’’Jo jeg kan mærke en forskel. Jeg er blevet mere rolig og afspændt, og har fået lidt mere energi. Jeg glæder mig til den videre rejse.’’ Helle Fridberg, specialkonsulent

’’Meditationen gør mig godt. Efter at jeg har lært TM har jeg bedre energi, jeg føler mig mindre udmattet, og jeg oplever at mit arbejde går lettere.’’ Dorte Vesterager, speciallæge

’’Indtil videre har jeg fået et bedre syn, og en følelse af ’pyt’, hvor jeg tænker mindre og tænker klarere, og har fået langt mere empati og overbærenhed. Kollegaer er begyndt at rose min ’ærlighed’. Der er kommet en ro i kroppen.’’ Julie Guldager, ergoterapeut

’’Den personlige instruktion in TM var en god oplevelse. Meditationen giver mig mere afslappethed samtidigt med mere energi. Jeg er blevet mere effektiv i mine handlinger, har fået et bedre forhold til andre, og jeg har mere energi, er i godt humør og har en afslappethed som varer ved efter meditationen i løbet af dagen.’’ Mogens Holm, møbeldesigner

’’Når jeg har mediteret føler jeg mig helt let og jeg bliver ikke træt længere i løbet af dagen efter at jeg har lavet noget.’’ Gerda Jensen

”TM-Kurset var meget udbytterigt. Det jeg bedst kunne lide var den gode undervisning. Kursuslederne var fantastiske, og jeg vil anbefale kurset meget positivt til andre.” Yvon Hansen, pensionist

”Efter to uger med TM-meditation har jeg fået større fokus, og mere glæde: Jeg er blevet mere smilende, griner mere og er mere hjælpsom. Jeg er blevet meget mere effektiv og har fået et bedre forhold til andre.” Sally Uhrskov, gymnasieelev, 17 år

”TM-kurset er inspirerende, pædagogisk, levende og brugbart. Det mest brugbare for mig er at det er let – jeg har brug for noget der er let. Jeg har lagt mærke til at jeg er blevet mere effektiv og jeg har fået et bedre forhold til andre. Jeg har mindre reaktivitet og mere energi.” Maria Vincentz, yogalærer og terapeut

”TM-kurset er meget spændende og behageligt. Jeg har fået det bedre allerede efter få dages praksis. Det bedste er, at TM er automatisk og ikke kan gøres ‘forkert’ – det er let! Jeg har fået mere energi som varer ved til ud på eftermiddagen, jeg har fået flere ting fra hånden, jeg er blevet mere effektiv, og er mere klar i hjernen. Charlotte Bech er kompetent og behagelig – tak!” Hanne Proudfoot, selvstændig

”Allerede efter den første dag med TM-meditation kunne jeg mærke at der var sket en forandring, hvor jeg følte mig lettet og lykkelig på én gang. Og efter få dage lagde min kusine mærke til, at min stemme lyder anderledes og bedre. Jeg har fået rigtig meget på så kort tid. Jeg føler mig lettet og har fået en stille lykkefølelse indeni. Jeg har fået fred og tålmodighed, og er blevet mere tolerant. Og så er jeg blevet mere konsekvent. Charlotte er og har været helt fantastisk, som om jeg altid har kendt hende.” Pia Nørager, bogholder

”Det er givende. Efter at jeg har mediteret med Transcendental Meditation i et par uger oplever jeg mere harmoni, er mere præcis og mere klar i mælet. Jeg har mere ro, og bedre tid til alting, er mere rolig i mit forhold til andre og har større klarhed.” Ruth Lorenzen, keramiker

”Jeg synes rigtigt godt om Transcendental Meditation. Jeg er blevet mere energisk. Jeg mediterer i S-toget på vej til skole, og de andre i klassen har sagt, at jeg ser frisk ud, selv ved starten på skoledagen kl. 8 om morgenen! ” Isha Chauhan, gymnasieelev, 16 år

”Transcendental Meditation har hjulpet mig og det har haft en mærkbar virkning. De første dage hvor jeg mediterede var helt ekstraordinære, fordi jeg fik nogle visioner. Desuden føler mig mere afslappet, selvstændig og mere energisk. Jeg er blevet mindre dømmende og mere tolerant. Før jeg begyndte at meditere havde jeg problemer med at sove og nu efter et par ugers meditation sover jeg bedre.”Yashwant Chauhan, gymnasieelev, 16 år