Den almindeligste årsag til hoste er forkølelse og akut bronkitis. I moderne lægevidenskab behandler vi den type hoste med rigelig væsketilførsel, hostedæmpende medicin, og næsespray med binyrebarkhormon. Ved bakteriel infektion udskriver vi nogle gange antibiotika. (Kronisk hoste kan skyldes rygning, astma, KOL, mavesyre og hjertesygdom og behandles ud fra sygdommen.)

Du kan supplere med følgende naturlige metoder:

Damptelt: Sid i damptelt i fem minutter med et tæppe over hovedet henover en skål med kogt varmt vand på bordet. Dryp 2-3 dråber essentiel olie i vandet i skålen fra én eller flere af følgende urter: Pebermynte, Basilikum, Neroli, Bergamot, eller Rosemary verbenon. Ånd den varme urtedamp ind gennem næsen og ud gennem munden. Olierne fås i helsekosten.
Undgå koldt: Undgå at spise eller drikke noget iskoldt. Undgå kolde bade.
Brug maske: Brug en maske eller et tætvævet tørklæde over mund og næse, så indåndingsluften hele tiden er godt varm. Det lindrer hurtigt.
Varme væsker: Drik rigeligt med varme væsker i løbet af dagen, 1-2 liter per dag, som kogt varmt vand, ingefærte, vintersupper og varm hyldebærsaft.
Varmende retter: Lav tomatsuppe eller kartoffelporresuppe med stærke krydderier som ingefær, hvidløg, cayenne peber, sort peber, chili, sennepsfrø, peberrod, paprika og løvstikkefrø.
Skær ned på: De tungt fordøjelige fødevarer, som friturestegt mad, fast food, kød, fjerkræ fisk, gammel ost, kager og desserter.
Et gammelt husråd: Skær et løg i skiver, læg det i en skål og drys med 1 spsk. sukker. Lad det trække til næste dag. Giv 1 tsk. af saften 3 gange om dagen.
Styrk dit immunforsvar: Spis friskhakket rødløg og friskrevet hvidløg tilsat suppe. Sov så meget som det er muligt. Sørg for en sund tarmflora: Spis hver dag 1-2 spsk A-38, Acido eller yoghurt.
Tag hostesaft: Køb hostesaft i helsekosten eller norske brystdråber på apoteket med lakridsekstrakt, anisolie, fennikelolie og kamfer.
Akupressurpunkt: Masser blidt med fingrene i det punkt, der er i fordybningen mellem nøglebenenes tilhæftning til brystbenet. Dette kan dæmpe hoste.