Ønsker du essentielle olier tilsendt?

Ring eller skriv på: secretary@ceba.dk, tlf. 33 31 54 44, mandag – fredag kl. 11-14. Forsendelse kommer oveni nedenstående priser. Læs mere om olier ved at scrolle ned til nederst på siden.

Oshadhi Prisgruppe A: Kr 99,00 Oshadhi Prisgruppe B: Kr 149,00
Anis 5 ml Basilikum 5 ml
Cedertræ 10 ml Blågran/Black Spruce 5 ml
Cypres 10 ml Enebær 5 ml
Douglas gran 5 ml Frankincense 10 ml
Fennikel 5 ml Himalaya fyr 5 ml
Grapefrugt 5 ml Kardemomme 5 ml
Lemongrass 5 ml Lavendel 10 ml
Nellike 5 ml Niaouli 10 ml
Oregano 5 ml Wintergreen 10 ml
Pebermynte 10 ml Pine Sylvester 10 ml, Scots pine
Norsk fyr 5 ml Silver Fir 10 ml
Rosengeranium 5 ml Vetiver 5 ml
Rosmarin 5 ml Ylang 5 ml
Rød mandarin 10 ml Ravintsara 10 ml
Sweet orange 5 ml
Timian 5 ml
Tulsi/Holy Basil 5 ml  
Røgelse, aroma, CD Pris Andre olier Pris
Meditativ CD 149 kr MP 16 olie 99 kr
Røgelse 12 pakker 180 kr MA 634 109 kr
Aroma diffuser:

Særlig rabat for kursister:

1195 kr

749 kr

Vata aroma olie 179 kr
Lampe Berger 495 kr Vata massage olie: 169 kr
Ghee lamp messing

Ghee lampe væger

379 kr

29 kr

Jasmin 1 ml 199 kr
Aroma pung   99 kr Olie til Lampe Berger 1 liter 229 kr
*Lille husapotek med 3 olier 409 kr
*Stort husapotek med 6 olier 759 kr Helichrys/ Immortelle 3 ml 319 kr
Spikenard 5 ml 439 kr
Kom med til workshop og uddannelse

:
ESSENTIELLE OLIER AF TERAPEUTISK KVALITET
Hvordan kender man forskel på olier af terapeutiske kvalitet og de olier, som “bare” dufter ?
Er det nok, at olien er økologisk og 100% ren?
Nej det er ikke nok. Olien bør også være destilleret korrekt – og det kan man ikke se på flasken, om den er.
Der er stor forskel på de forskellige mærker af æteriske olier på markedet. De fleste mærker kan godt bruges til at give en duft i et lokale, men det er kun ganske få mærker, som har en høj terapeutisk kvalitet og kan bruges til decideret behandling. Kriteriet for, om en olie har en høj terapeutisk kvalitet, er, at olien indeholder det maksimalt mulige antal bioaktive komponenter for den pågældende olie. Bioaktive komponenter er biokemiske stoffer, som har en specifik virkning på kroppen, eksempelvis komponenter, der virker som antioxidanter eller antibiotika, eller som har en antitoksisk eller antiinflammatorisk virkning.
Her kan du læse hvilke kriterier, der bestemmer kvaliteten af olierne, deres egenskaber og dermed deres terapeutiske virkning, og til sidst er der en liste, som kan hjælpe dig til at genkende olier af terapeutisk kvalitet.
Der er stor forskel på de forskellige mærker af æteriske olier på markedet. De fleste mærker kan godt bruges til at give en duft i et lokale, men det er kun ganske få mærker, som har en høj terapeutisk kvalitet og kan bruges til decideret behandling. Kriteriet for, om en olie har en høj terapeutisk kvalitet, er, at olien indeholder det maksimalt mulige antal bioaktive komponenter for den pågældende olie. Bioaktive komponenter er biokemiske stoffer, som har en specifik virkning på kroppen, eksempelvis komponenter, der virker som antioxidanter eller antibiotika, eller som har en antitoksisk eller antiinflammatorisk virkning.

FAKTORER, SOM AFGØR, OM OLIEN INDEHOLDER MAKSIMALT ANTAL BIOAKTIVE KOMPONENTER:
Olien er destilleret korrekt. Korrekt betyder langsomt, under lavt tryk og ved lavest mulige temperatur. Det kan man ikke læse på brugsvejledningen. Men det er kun de helt små familielandbrug, der gør det – ikke store industrialiserede landbrug.
Planten er høstet korrekt. Korrekt høst betyder, at man venter med at høste, til planten har nået en vis modenhed, og at man høster på en bestemt måde, ved en bestemt temperatur, under bestemte vind- og vejrforhold, og lader planten ligge på marken i et bestemt antal dage for at modnes korrekt og udvikle bestemte enzymer. Igen er det kun de helt små familielandbrug, der gør det. Ikke store industrialiserede landbrug.
Naturlige og optimale forhold. Planten har fået lov at vokse under naturlige forhold og under optimale forhold for den type plante. Eksempelvis har lavendelolie den højeste terapeutiske kvalitet, hvis den har vokset højt oppe på bjerget på solskråningen i en bestemt slags jord.
Olien er 100% ren olie.
Olien har ikke været blandet med vand, har ikke været varmet op eller udsat for stråling.
EGENSKABERNE HOS DE OLIER, SOM HAR HØJ TERAPEUTISK KVALITET:
BEDRE DUFT:
De dufter bedre og er mere velegnede, fordi deres duft er renere. De har en mere autentisk duft og dermed en mere naturlig, behagelig og lindrende duft med større terapeutisk virkning.
MERE VÆRDI FOR PENGENE:
De rene terapeutiske olier virker dybere og mere effektivt. Så du får en større effekt og en mere dybdegående virkning ud af færre dråber.
MERE EFFEKTIVE:
Renhed betyder effektivitet; de terapeutiske olier er renere og virker derfor mere effektivt.
DYBERE:
De terapeutiske olier har en mere præcis og mere dybdegående effekt.
STØRRE TERAPEUTISK VÆRDI:
De terapeutiske olier er mere effektive til terapeutiske og medicinske formål.
MINDRE ALLERGIER:
De terapeutiske olier indebærer en mindre risiko for allergiske reaktioner på grund af deres renhed. Mange af de terapeutiske olier kan endda være med til at reducere allergier, imod fx fødevarer, pollen og støvmider.
BEDRE FOR HJERNEN:
De rene terapeutiske olier har vist sig at påvirke hjernen positivt. De giver en mere velordnet hjernefunktion (hvis man bruger olier, som ikke er rene, kan det medføre en uønsket hjernefunktion).
BESKYTTER HJERNEN:
De fleste af de æteriske olier kan krydse blod-hjerne-barrieren, således at de kommer direkte ind i hjernen. Det gælder også, uanset hvordan man bruger de æteriske olier: Om det er i en duftlampe, i massageolie, i badet eller på andre måder. Derfor er det er vigtigt, at de æteriske olier er helt rene, og derfor er det bedst og sikrest at bruge de terapeutiske olier.
MERE SYNERGISTISK EFFEKT:
De terapeutiske olier indeholder mange bittesmå bestanddele, op til hundredvis af forskellige virksomme kemiske forbindelser, der virker i synergi for at skabe en mere præcis, dyb og terapeutisk effekt. Selv om man kan få andre olier i butikkerne, der også er rene og økologiske, betyder det bare, at der ikke er nogen syntetiske stoffer eller kemikalier i. De mangler stadigvæk de vigtige faktorer – dvs. de mest subtile og mest raffinerede virksomme komponenter, der er centrale for at opnå en signifikant terapeutisk virkning.
MERE SIKKERT AT BRUGE:
Renhed betyder sikkerhed. Dette er meget vigtigt, eftersom de æteriske olier går direkte over i blodet og ind i hjernen, idet de krydser blod-hjerne-barrieren. Fordi de terapeutiske olier er helt rene, er de sikre at bruge og har desuden en signifikant terapeutisk effekt.
Hvis olierne ikke er økologiske, kan de indeholde koncentrerede mængder af pesticider, kunstgødning, miljømæssige toksiner og kemikalier, herunder hormonforstyrrende stoffer, dvs. kemiske stoffer, som skader kroppen og skaber sygdom. Nogle olier er renset ved efterfølgende procedurer, som fx oprensning og korrektion. Det betyder, at de ikke længere indeholder de mere subtile bestanddele, som har størst terapeutisk værdi. Desuden mister de den synergistiske effekt, som findes i oliernes naturlige form.
BEDRE INFORMATION TIL FORBRUGERNE: Sådan genkender du olier af terapeutisk kvalitet
De terapeutiske olier oplyser fyldestgørende om de præcise forhold, der er nødvendige at kende til, når man ønsker at bruge olierne til terapeutiske og medicinske formål.
De terapeutiske olier oplyser det præcise botaniske navn. Det er vigtigt, da forskellige plantetyper har forskellige terapeutiske egenskaber, som fx lavendel, der findes i mange forskellige typer.
De terapeutiske olier oplyser, hvilken del af planten, som olien stammer fra: Bark, rod, blade, knop, stængel, blomster osv. Det er også vigtigt, fordi de forskellige dele af planten har forskellige terapeutiske egenskaber.
De terapeutiske olier oplyser oprindelseslandet. Planter dyrket i forskellige lande har forskellige terapeutiske egenskaber, hvilket skyldes fx forskelle i jordbund, klima, genetiske faktorer, højde, timing af høst, timing af såning, og afstand til havet. Fx har lavendel fra Frankrig og lavendel fra Tunesien meget forskellige egenskaber.
ESSENTIELLE OLIER KAN KLASSIFICERES UD FRA AYURVEDA
Essentielle olier kan klassificeres i AyurVeda ud fra, hvordan de virker på en række forskellige AyurVediske begreber som Prana, Ojas, Ama, Agni, Dosha, Dhatu og Marma. Eksempelvis hvordan olierne virker på de tre doshaer, Vata, Pitta og Kapha. Nedenstående er eksempler på essentielle olier, som kan øge doshaerne:
ØGER VATA
Eucalyptusolie, Grapefrugtolie
– disse olier giver mere lethed
ØGER PITTA
Nellikeolie, Kanelolie
– disse olier giver mere varme
ØGER KAPHA
Jasminolie, Tornet Nard olie
– disse olier giver mere tyngde
De tre doshaer er principper om intelligent funktion i naturen; Vata er princippet om lethed, Pitta er princippet om varme, og Kapha er princippet om tyngde.
Vil du vide mere om, hvordan du kan hjælpe dig selv og din familie med æteriske olier, og hvordan olierne kan benyttes ud fra principper som doshaer og prana? Så kom med til workshop om aromaterapi. Her lærer du, hvordan du bruger små flasker med duftende olier til håndtering af småskavanker, såsom lavendelolie ved dårig søvn, oreganoolie ved influenza eller rosenolie ved sorg og skuffelse. Essentielle olier har været brugt i årtusinder, først og fremmest for deres opløftende virkning, men også fordi de kan lindre og fjerne ubalancer i kroppen.

Kom med til workshop og uddannelse