Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Tørhed

I overgangsfasen i alderen ca. 35 – ca. 60 år, hvor der gradvist dannes færre kønshormoner, er der mange kvinder, som generes af tørhed. Det kan være:

• Tør hud, hvor der lettere opstår linjer, og hvor man kan være generet af kløe og irrittion i huden. Appelsinhud (cellulite), der opstår grundet tørhed i det underliggende bindevæv i underhuden, så det bliver slappere og mindre smidigt. Læs mere om cellulite her
• Tør hovedbund, hvor man lettere taber mere hår, end man plejer.
• Tørre negle, der lettere knækker.
• En tør fornemmelse i slimhinden i munden.
• Tørhed omkring blæren og urinrøret. Det betyder, at der kan være tendens til, at der kommer et par dråber urin, hvis man hoster eller ler. Tørheden gør desuden, at man lettere får blærebetændelse. Nogle kvinder lider af tilbagevendende blærebetændelse.
• Tørhed i leddene. Det kan føre til stivhed, ømhed eller smerter i leddene. Nogle får en dårlig skulder.
• Tørhed i vagina. Det kan føre til øget tendens til svie og smerte, samt udflåd eller svamp i vagina (candida). Det har tendens til at tiltage med årene.

Hent lægens Miniguide til hormoner i balance

Hvad kan vi gøre for at komme af med tørheden og igen blive smidige?

Symptombehandling: For at dæmpe symptomerne er det vigtigste at undgå tørre elementer som tørbørstning, og i stedet sørge for at indtage det sunde fedt, samt smøre sig i diverse cremer og olier. Men hvis man skal have et nyt og bedre liv, hvor man opnår en langtidsholdbar transformation, så er det ikke nok bare at dæmpe symptomer – så et det nødvendigt at behandle den grundlæggende årsag.
Årsagsbehandling: Årsagen til tørhed i denne fase af livet kan være en dybereliggende hormonel ubalance. Derfor er det nødvendigt at arbejde med kroppen holistisk, så det kvindelige hormonsystem kommer i balance. Det gør vi ved at sætte ind hele vejen rundt i alle de fem områder af kvindens firkløver, så kvinden får en frisk start via:
FRESH: det rette valg af Food, Recreation, Exercise, Self-care og Happiness. Kom i gang via Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Hent lægens Miniguide til hormoner i balance