Stresshåndtering gennem Transcendental Meditation (TM)

Transcendental Meditation reducerer stress

Tilmeld dig her og se datoer

Læge Charlotte Bech har mediteret siden 10 års alderen. Hun har undervist i Transcendental Meditation siden 1983, både i Danmark og i fjernøsten.

Transcendental Meditation styrker immunforsvaret

Tilmeld dig her og se datoer

Tre undersøgelser viser et stærkere immunforsvar: Flere hvide blodlegemer (i vores immunforsvar), samt færre indlæggelser for infektionssygdomme.

Transcendental Meditation gavner sind og krop

Tilmeld dig her og se datoer

Læge Charlotte Bech anbefaler Transcendental Meditation, fordi det giver ro indadtil og energi udadtil.

Transcendental Meditation er verdens ældste form for meditation
Over 700 videnskabelige undersøgelser dokumenterer den positive virkning

TM-meditation er let at lære og fornøjeligt at udøve. Vi mediterer 20 minutter to gange om dagen, mens vi sidder bekvemt med lukkede øjne. Alle kan lære at meditere, uanset baggrund, fordi det er let og uanstrengt. Man kan meditere overalt – i tog, bus, i et venteværelse eller på en byggeplads.

•færre stresshormoner
•bedring af post traumatisk stress syndrom (PTSD)
•lindring af søvnproblemer
•lindring af hovedpine og migræne
•opløsning af spændinger
•mindre angst og uro
•mindre depressive og neurotiske træk

DE 7 TRIN FOR KURSET

•forbedrede sportspræstationer
•øget intelligenskvotient (IQ)
•bedre hukommelse og koncentrationsevne
•bedre evne til at prioritere og tage beslutninger
•normalisering af forhøjet blodtryk i løbet af 6-12 måneder
•89% bedring af øvrige hjertekarsygdomme
•bedring i lungesygdomme som astma

LÆS TM’S HISTORIE
Ritzau om Center for Transcendental Meditation Rungsted Kyst
Ritzau om Charlotte Bechs meditationshus
Frederiksborg Amtsavis om Charlotte Bechs meditationshus

Hvordan har man det efter meditationen?

Efter meditationen er man mere rolig og afslappet. Samtidigt er man friskere, gladere og mere energisk. Man tænker klarere. Når man hviler mere i sig selv, tænker man mere positivt – og fremtiden ser lysere ud.

Hvordan er Transcendental Meditation anderledes end andre former?

TM er anderledes end andre former for meditation på syv områder.  Det er en fysiologisk form for meditation, der ændrer alle kroppens funktioner på få minutter.

Hvad sker der under meditationen?

Sindet kommer i kontakt med et stille område af kreativitet og intelligens dybt inde i sindet – en tilstand af ren væren. Her er man fuldkommen afslappet i sind og krop og oplever en dyb ro og velvære.

Kurser i Transcendental Meditation

Du kan vælge mellem to slags kurser i Transcendental Meditation:
1. Personligt fremmøde hver gang til alle møder, eller
2. En hybrid, hvor det dels er personligt fremmøde (fire dage) og dels online (fire dage).
Onlinedelen er live på dansk, men desuden får du også et detaljeret videokursus i TM på engelsk, via din TM-app på telefonen. (Det er et ekstra kursus, ud over TM-community på TM-Appen, som alle får.)

Kursusstrukturen
Kurset består af syv trin over fem dage i træk, typisk fredag-tirsdag, hvor de tre første trin ligger første aften. Alle dage kl. 18-20, undtagen trin nr. 4, som foregår på individuelle tider i løbet af dagen med start tidlig morgen.

 1. Informationsmøde: De gavnlige virkninger
 2. Forberedende foredrag: Sindets mekanismer
 3. Personlig samtale
 4. Personlig instruktion på individuelle tidspunkter
 5. Opfølgningsmøde: Generelle principper for korrekt udøvelse samt praktiske punkter til hverdagens praksis
 6. Opfølgningsmøde: Forholdet mellem bevidstheden og nervsystemet
 7. Opfølgningsmøde: En vision af målet: Evolution, frihed og fuldbyrdelse gennem udviklingen af højere bevidsthedstilstande

Kursusafgiften dækker en samlet pakke
Forløb: 
Et seks måneders forløb med live undervisning i meditation.

Kursus: Selve kurset over fem dage i træk (to timer hver dag, herunder personlig vejledning på anden dagen).
Opfølgning: Over to mødegange eller flere.
En weekend retræte:  En fredfyldt weekend med to overnatninger i naturskønne omgivelser i Midtjylland (man betaler blot 800 kr som ekstra tilskud til kosten).
Livslangt medlemskab: Halvdelen af det indbetalte beløb går til kontingent for livslangt medlemskab af Foreningen for Transcendental Meditation, der giver dig adgang til et globalt netværk.
TM-app på din telefon: Du får adgang til TM-community, der indeholder:
– Den korte version af TM kurset, i en videoserie på 15 videoer på engelsk og relaterede FAQer – et supergodt redskab, som lige minder dig om de vigtigste take-aways og hovedprincipper fra TM-kurset
– TM biblioteket, med en lang række videoer, audiofiler og artikler, med emner som peak performance, angst og uro, personlig udvikling, mød mediterende rundt omkring i verden.
– TM lydfiler, med velgørende Vediske lyde til forskellige formål og til forskellige tidspunkter af døgnet 
– En timer, både visuel og auditiv.
– Profil med overblik over din personlige TM-information, der bl.a. viser, hvorfor du har valgt at praktisere TM, og en visuel fremstilling af dine meditationspraksis. Hvis din måned for eksempel er helt gul, betyder det, at du har mediteret to gange dagligt hver dag.
– Nyheder, events, invitationer og globale fællesmeditationer.

Deltagerne om kursus i Transcendental Meditation

Det fortæller kursisterne

Deltagerne om kursus i Transcendental Meditation

Det bedste var læren af TM, fordi der er lavet mange undersøgelser, der gør, at man kan sige det til lægen. Det var brugbart for mig fordi jeg er kronisk syg og allerede efter tre dages meditationspraksis begyndte jeg at bruge langt mindre insulin, selv om jeg har haft diabetes i 52 år. Mit blodtryk er også blevet lavere nu efter bare to ugers meditation med TM. Jeg er blevet mere klar i hovedet.

Connie Helbo

Jeg bruger ofte ti minutter om aftenen på transcendental meditation, der gør det nemmere at slappe af. Det får pulsen ned og klarer hjernen. Nogle gange gør jeg det også om morgenen. Det giver en behagelig ro.

Johnny Nielsen, Praktiserende læge

TM virker stressdæmpende. De konkrete instruktioner er meget brugbare for mig – og det at man næsten ikke kan gøre det ‘forkert.’ Jeg er mere afslappet, jeg når mere og er mere effektiv. Jeg er mere afslappet i forhold til andre. Jeg har mere energi, er ikke så morgentræt, holder til ca. kl. 14.

Ann Mari Etting, Speciallæge

Meditationen gør mig godt. Efter at jeg har lært TM har jeg bedre energi, jeg føler mig mindre udmattet, og jeg oplever at mit arbejde går lettere.

Dorte Vesterager, Speciallæge

TM-kurset er meget spændende og lærerigt, med simple enkle forklaringer, der er lette at huske. Jeg er umiddelbart blevet gladere og mere effektiv- jeg er mere målrettet og har en lettere tilgang i det daglige. Jeg er bestemt blevet mere rummelig og har mere glæde i løbet af dagen. Charlotte er særdeles behagelig og kvalificeret og fyldt med ro. Henrik er ligeledes behagelig og meget fleksibel.

Andreas Hansen, PR-konsulent

TM-kurset er godt og grundigt, med god stemning, i fredfyldte lokaler, med professionel undervisning, og kursuslederne er superdygtige. TM giver mig mere overskud.

Else Hvarregård, Ungekoordinator

TM-kurset er godt, og velstruktureret, med god information, som har givet forståelse for TM og støtte i processen. Der er god individuel opfølgning og instruktioner til at tackle forskellige slags situationer og erfaringer, med god formidling og engagement.

Kristin Sanne, Læge

Det går super godt nu efter en måned med TM, og jeg sover SÅ fantastisk ( 7-9-13 ) det er helt vildt !!! Så endnu engang af hjertet tak, det er det bedste som er sket for mig, netop at lære at meditere! Jeg har fundet en ro i min krop og i mit sind som jeg aldrig nogensinde har følt før.

Pia Nørager, Bogholder

TM-kurset er fantastisk godt; et uvurderligt redskab at få med på rejsen – et redskab til lykke og til ‘at finde hjem.’ Det er simpelt og naturligt at forstå hvordan TM virker. Kursuslederne er meget inspirerende og dygtige. Jeg har fået en retning i mit liv og er klar til at følge ‘min sandhed.’ Jeg oplever den healende effekt og er tillidsfuld; jeg føler at livet er simpelt. Efter to uger med TM-meditation er jeg blevet mere overbærende og tillidsfuld, og det er nemmere at acceptere nuet. Mærker potentialet for fysisk healing.

Hanne S Brøgger, Jordemoder

TM hjælper mig af med mine smerter. Jeg har ofte ondt i skuldre og hofte, pga slidgigt. Smerterne kommer hvis jeg overanstrenger mig. Men så går jeg ind og mediterer, og så forsvinder smerterne stille og roligt, i løbet af en halv times tid. Det skal have tid og ro til at reparere sig selv. Efter meditationen kan jeg igen. Meditationen starter reparationen op, helt automatisk. Og meditationen gør også at jeg kan hjælpe andre. Når jeg lægger hænderne på andre, får de det bedre, for eksempel, en dame som bor i nærheden af min mor, og som lider af angstanfald. Når jeg lægger mine hænder på hendes nakke, falder hun til ro – hun slapper af og hendes smerter forsvinder.

Ronald Staunslev, Pensionist

Jeg har fået mere ro, mere samlede tanker, og jeg sover bedre nu hvor jeg har mediteret med Transcendental Meditation i et par uger. Jeg kom på kurset fordi jeg ikke kunne sove og Transcendental Meditation har hjulpet, fordi nu sover jeg meget bedre. Jeg er ikke konfliktsky, men nu tænker jeg mere over konsekvenserne inden jeg gør noget. Jeg er blevet mere effektiv, og mere harmonisk og har fået et bedre forhold til andre. Andre siger, at jeg de har lagt mærke til at jeg er mere rolig og taler mere roligt.

Kim Madsen, Radiograf

TM-kurset var meget godt, jeg blev afslappet og har fået en bedre søvn. TM-kurset har hjulpet mig til at komme dybt ned i min egen sjæl og opleve fuldkommen bevidsthed. TM reducerer stress og forebygger sygdom.

Ana Maria Torrros, Billedkunstner

Jo jeg kan mærke en forskel. Jeg er blevet mere rolig og afspændt, og har fået lidt mere energi. Jeg glæder mig til den videre rejse.

Helle Fridberg, Specialkonsulent

Efter to uger med TM-meditation har jeg fået mere ro og afslapning og mere glæde, og jeg har fået et bedre forhold til andre.

Frida Uhrskov, Studerende, 13 år.

Allerede efter de første fire dage med TM blev jeg mere klar i hovedet, og har en fornemmelse af en begyndende fred indeni. Når jeg har travlt på arbejdet, er jeg begyndt at opleve større effektivitet. TM-kurset er grundigt, lærerigt og anvendeligt. Nu, efter et par ugers praksis med TM er jeg blevet mere klar og koncentreret, og jeg synes jeg har dage hvor jeg kan overkomme mere med bedre overblik. Jeg har mere ro og samlethed indtil 14-15 tiden, men pyt for der skal jeg jo meditere igen.’

Jette Hjære, Sygeplejerske

Jeg kan specielt godt lide, at TM er så effektivt. TM-kurset var godt, og jeg er meget tilfreds. Kursuslederne var gode og behagelige, supplerer hinanden godt, og ved hvad de taler om.

Martin Falslev Andersen, Selvstændig

TM har gjort at jeg er mere i kontakt med min sjæl. Jeg har evnet at manøvrere med ro i en usædvanligt travl uge på jobbet pga sygdom. Blev ikke stresset. Har bedre ægte kontakt til andre, da jeg er mere i ro. Har i det hele taget en større hvile og fred i krop og sjæl.

Eva Jakobsen, Sygeplejerske

Rent mentalt er jeg blevet mere rolig og tolerant og jeg har fået et bedre overblik. Desuden er jeg blevet mere tålmodig. Jeg får en mere rolig start på dagen nu, og jeg har fået mere energi og større overskud i hverdagen. Jeg er tilfreds med det hele. Charlotte Bech er dejligt inspirerende og meget pædagogisk.

Malene Willumsen, Sygeplejerske.

Jeg er blevet mere rolig og fokuseret i løbet af bare få dage, og jeg har lagt mærke til at jeg er blevet mere effektiv. Charlotte Bech er dygtig og kompetent.

Vibeke Utzon, Fysioterapeut

Jeg er blevet mere kærlig, glad, åben og afslappet. Mit humør er bedre, og jeg har mere energi. Efter meditationen har jeg en varme og lykkefølelse, der varer ved i flere timer bagefter. Den grundige intense undervisning på kurset har givet mig styr på koncepter, viden og faldgruber.

Camilla Jørgensen, Fysioterapeutstuderende

Indtil videre har jeg fået et bedre syn, og en følelse af ’pyt’, hvor jeg tænker mindre og tænker klarere, og har fået langt mere empati og overbærenhed. Kollegaer er begyndt at rose min ’ærlighed’. Der er kommet en ro i kroppen.

Julie Guldager, Ergoterapeut

Den personlige instruktion in TM var en god oplevelse. Meditationen giver mig mere afslappethed samtidigt med mere energi. Jeg er blevet mere effektiv i mine handlinger, har fået et bedre forhold til andre, og jeg har mere energi, er i godt humør og har en afslappethed som varer ved efter meditationen i løbet af dagen.

Mogens Holm, Møbeldesigner

Når jeg har mediteret føler jeg mig helt let og jeg bliver ikke træt længere i løbet af dagen efter at jeg har lavet noget.

Gerda Jensen

Jeg er meget optaget af sindets rejse igennem Transcendental Meditation. Det har været indsigtsfuldt og jeg har fundet min vej til stilhed. Jeg er blevet friskere efter et par ugers meditation med Transcendental Meditation, og jeg har følt mig godt guidet hele vejen igennem. Det bedste var beskrivelsen af nervesystemet og vigtigheden af at tage det let.

Bolette Schrøder, Skuespiller

Jeg har jo lidt astma og det er klart forbedret med TM, men er dog ikke helt væk. Mit humør er rigtigt godt, kreativitet og selvtillid…Alt i alt er TM nok det bedste jeg har gjort for mig selv nogensinde. Jeg har endnu ikke misset en eneste meditation, og jeg agter at det forbliver sådan!

Thomas Sørensen

TM-Kurset var meget udbytterigt. Det jeg bedst kunne lide var den gode undervisning. Kursuslederne var fantastiske, og jeg vil anbefale kurset meget positivt til andre.

Yvon Hansen, Pensionist

TM-kurset er inspirerende, pædagogisk, levende og brugbart. Det mest brugbare for mig er at det er let – jeg har brug for noget der er let. Jeg har lagt mærke til at jeg er blevet mere effektiv og jeg har fået et bedre forhold til andre. Jeg har mindre reaktivitet og mere energi.

Maria Vincentz, Yogalærer og Terapeut

Det er givende. Efter at jeg har mediteret med Transcendental Meditation i et par uger oplever jeg mere harmoni, er mere præcis og mere klar i mælet. Jeg har mere ro, og bedre tid til alting, er mere rolig i mit forhold til andre og har større klarhed.

Ruth Lorenzen, Keramiker

Fradrag ved kursus i Transcendental Meditation!

 • Hvis man er selvstændig, kan man trække hele beløbet fra i skat.
 • Hvis man er ansat, kan firmaet betale for kursus i stresshåndtering. Firmaet kan trække hele beløbet fra i skat.
 • Hvis man er ansat, og din arbejdsgiver ikke betaler kurset, kan de hjælpe dig ved at modregne beløbet i din bruttoløn. Det hedder bruttolønsordningen. Det koster ikke din arbejdsgiver nogle penge og du betaler selv via din løn før skat. Denne ordning kan spare dig op til 50% af kursusprisen. Du kan læse mere om ordningen på skat.dk
 • Hvis man er privat og betaler af egen lomme, og man er økonomisk trængt, kan man ansøge om legat til at dække en mindre del af beløbet.
 • Hvis man er sygemeldt med stress eller lignende, kan man søge kommunen om at betale enten hele beløbet eller dele af beløbet.
 • Man betaler for en samlet pakke, som består af intensiv instruktion over fem dage, et weekend retræteophold med to overnatninger, seks måneders opfølgning samt livslangt medlemskab af Foreningen for Transcendental Meditation.

Wellnesshold med yoga, meditation og velgørende lyde

De fleste oplever lindring af stress, samt mere velvære og ro – men det kan også have en positiv virkning på andre ubalancer. Du kan melde dig til et af de tre yogahold eller til alle tre yogahold. Det foregår i Kildeskovshallen i Gentofte. Vi lytter til velgørende Vediske lyde: Maharishi Vedic Model er et display, som gennemgår den normale funktion af kroppens 10 organsystemer, med de tilsvarende 10 typer af lyde fra den oldgamle indiske tradition, hvor hver type har en sundhedsfremmende virkning på hver sit tilsvarende organsystem. En stemme på engelsk beskriver den normale funktion af hvert organsystem. Lydprogrammet er unikt og kan ikke købes nogen steder eller ses på nettet.

 

Se datoer og tilmeld dig her