Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Tristhed

I overgangsfasen i alderen ca. 35 – ca. 60 år, hvor der gradvist dannes færre kønshormoner, er der mange kvinder, som generes af tristhed. Det kan være man generes af følgende:
• Man generes af humørsvingninger, som om man var på en humørmæssig rutschebane
• Man oplever det meste af tiden et forsænket stemningsleje, hvor man bliver trukket ned af en tendens til tristhed det meste af tiden
• Man mister sin glæde og sin energi,
• Nogle kvinder kan slet ikke genkende sig selv og kan ikke finde deres gode humør frem eller opleve deres sædvanlige livsglæde
• Der er stigende evidens for, at tiden omkring menstruationsophøret medfører en risiko for nyopståede og tilbagevendende depressioner
• Sammenhængen mellem søvnforstyrrelser, depression og natlige hedeture er ikke klarlagt
• For tristhed kan vi vælge symptombehandling eller årsagsbehandling – eller begge dele.

Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance
Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Hvordan kommer man af med tristhed og stress?

Symptombehandling: For at dæmpe symptomerne er det vigtigste at gå til psykolog, undgå triste situationer, negative relationer, dårlige nyheder og gå til læge, som formentlig vil udskrive anti-depressiv medicin. Men hvis man skal have et nyt og bedre liv, hvor man opnår en langtidsholdbar transformation, så er det ikke nok bare at dæmpe symptomer – så et det nødvendigt at behandle den grundlæggende årsag.
Årsagsbehandling: Årsagen til tristhed i denne fase af livet kan være en dybereliggende hormonel ubalance. Derfor er det nødvendigt at arbejde med kroppen holistisk, så det kvindelige hormonsystem kommer i balance.
Vi arbejder holistisk ved at sætte ind hele vejen rundt i alle de fem områder af kvindens firkløver, så kvinden får en frisk start via:
FRESH: det rette valg af Food, Recreation, Exercise, Self-care og Happiness. Kom i gang via Lægens Mini-guide til hormoner i balance:

Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Hjælp til selvhjælp imod tristhed og stress

Du kan se en video her, der handler om alt det vi kan gøre selv, for at dæmpe stress, depression, angst og uro. Klik på linket her (ikke på billedet):

Tips til frihed for stress – et aftenforedrag holdt på Glostrup Bibliotek