
Tristhed
I overgangsfasen i alderen ca. 35 – ca. 60 år, hvor der gradvist dannes færre kønshormoner, er der mange kvinder, som generes af tristhed. Det kan være man generes af følgende:
- Man generes af humørsvingninger, som om man var på en humørmæssig rutschebane
- Man oplever det meste af tiden et forsænket stemningsleje, hvor man bliver trukket ned af en tendens til tristhed det meste af tiden
- Man mister sin glæde og sin energi,
- Nogle kvinder kan slet ikke genkende sig selv og kan ikke finde deres livsglæde igen
- Der er stigende evidens for, at tiden omkring menstruationsophøret medfører en risiko for nyopstået og tilbagevendende depressioner
- Sammenhængen mellem søvnforstyrrelser, depression og natlige hedeture er ikke klarlagtFor tristhed kan vi vælge symptombehandling eller årsagsbehandling – eller begge dele.
Symptombehandling: For at dæmpe symptomerne er det vigtigste at undgå triste situationer, uhyggelige film, dårlige nyheder og tage anti-depressiv medicin. Men hvis man skal have et nyt og bedre liv, hvor man opnår en langtidsholdbar transformation, så er det ikke nok bare at dæmpe symptomer – så et det nødvendigt at behandle den grundlæggende årsag.
Årsagsbehandling: Årsagen til tristheden er en dybereliggende hormonel ubalance. Derfor er det nødvendigt at arbejde med kroppen holistisk, så det kvindelige hormonsystem kommer i balance.
Det gør vi ved at sætte ind hele vejen rundt i alle de fem områder af kvindens firkløver, så kvinden får en frisk start via:
FRESH: det rette valg af Food, Recreation, Exercise, Self-care og Happiness. Kom i gang via Lægens Mini-guide til hormoner i balance: Hent lægens Miniguide til hormoner i balance