Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

Få mere at vide om appelsinhud (cellulite)

Tunghed

I overgangsfasen i alderen ca. 35 – ca. 60 år, hvor der gradvist dannes færre kønshormoner, er der mange kvinder, som generes af tunghed. En del kvinder generes af følgende:
• Man tager for meget på i vægt.
• Man kan ikke tabe sig i vægt, selv om man prøver sit bedste og går på alle mulige kure.
• Der kan komme væskeophobninger, hvor man får svært ved at få ringene af, eller hvor skoene virker for små. Det kan føre til, at man føler sig stor og tung, som en flodhest.
• Nogle får fedt på maven, som kan ligne en mands topmave
• Nogle oplever, at fedtfordelingen ændrer sig, som om fedtet fra sædepartiet vandrer opad og fremd og sætter sig på maven i stedet.
• For tunghed kan vi vælge symptombehandling eller årsagsbehandling – eller begge dele.
• Nogle kvinder får appelsinhud (også kaldet cellulite), dvs bindevævet i underhuden bliver slappere og mindre smidigt, således at fedtcellerne kan bule ud. Læs mere om appelsinhud (cellulite) her

Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance
Hent Lægens Mini-guide til hormoner i balance

 

Hvordan taber jeg mig i vægt, så det holder?

Symptombehandling: For at dæmpe symptomerne er det vigtigste at undgå alkohol, sukker, store mængder fedt og andre fedende madvarer. Men hvis man skal behandle den grundlæggende årsag, så er det ikke nok bare at undgå symptomer.
Årsagsbehandling: Årsagen til tungheden i denne fase af livet kan være en dybereliggende hormonel ubalance. Derfor er det nødvendigt at arbejde med kroppen holistisk, så det kvindelige hormonsystem kommer i balance. Det gør vi ved at sætte ind hele vejen rundt i alle de fem områder af kvindens firkløver, så kvinden får en frisk start via:
FRESH: det rette valg af Food, Recreation, Exercise, Self-care og Happiness. Kom i gang via Lægens Mini-guide til hormoner i balance: Hent lægens Miniguide til hormoner i balance