Hvordan læge Charlotte Bech selv blev uddannet i Maharishi AyurVeda

Charlotte Bech er en læge med ekspertise i Maharishi Ayurveda. Hun har praktiseret Maharishi Ayurveda siden 2001 på deltid og siden 2005 på fuld tid. Hun er den eneste læge i Danmark, som arbejder på fuld tid med ayurveda, hvor hun har givet over 40.000 konsultationer.
Hun har arbejdet som lægelig leder følgende steder:
Maharishi Panchakarma centre i Maharishi Peace Palace Hellerup 2005-2007
Maharishi Ayurveda Panchakarma clinic, Mesnali, Norway 2009-2015
Maharishi Ayurveda Panchakarma clinic, Skelmersdale, Great Britain 2015-2020
Maharishi Ayurveda Panchakarma for private patienter i London 2018-.
Maharishi Ayurveda Panchakarma klinik, Havnsø Denmark, 2021-2023.
Hun underviser som online faculty siden 2018 for Maharishi International University i følgende:
Master of Science in Maharishi AyurVeda, et 3-årigt program
Master of Science in Maharishi Aromatherapy, et 3-årigt program
Master of Arts in Enlightenment and Leadership, et 2-årigt program
Disse tre uddannelser er de eneste, som er officielt akkrediteret inden for disse  fag.

Læge Charlotte Bech har en lang og grundig postgraduat uddannelse i Maharishi Ayurveda:
1984: Kursus på opholdsbasis, det første ayurveda kursus nogensinde i Danmark, afholdt af en indisk ekspert (vaidya): Dr. T.M. Gogte in Copenhagen
1987-1993: Uddannelse på opholdsbasis i Maharishi Ayurveda, ved Vaidya Palakurti og Vaidya Gupta, Maharishi International University USA.
1991-1996: Uddannelse på opholdsbasis i Sanskrit, hvor hun læste de klassiske ayurvediske tekster på Sanskrit, Maharishi International University USA
1996-2004: Uddannelse på opholdsbasis i Vedisk Sanskrit med Dr. Michel Angot, Frankrig
1998: Uddannelse på opholdsbasis Maharishi Ayurveda i Schweiz
2001: Uddannelse på opholdsbasis i Maharishi Ayurveda i USA
2001-2002: Uddannelse på opholdsbasis i post-graduate ayurvedisk klinisk turnus, i traditionel mesterlære under Vaidya Selote
2004-2006: Uddannelse på opholdsbasis i post-graduat uddannelse og klinisk turnus i New Delhi ved Maharishi Ayurveda Hospital i samarbejd med Vaidya Raju, Vaidya Devaki, Dr. Anand Shrivastava
2008-2015: Samarbejde med vaidyaer på flere projekter inden for Maharishi Ayurveda, herunder Healthy Happy Mother and Baby programme, Maharishi Aroma terapi MERU Holland med Vaidya Kumari, Vaidya Trivedi, Vaidya Gayatri, Vaidya Siju, Vaidya Patil, Vaidya Mohandass, Vaidya Vaidya, Vaidya Mpalakurti, Ashtavaidya Ravi, Ashtavaidya Arya, Dr. Vyas, Ashtavaidya Mooss (asthavaidya)
2013: Samarbejde omkring flere projekter inden for Maharishi Aroma Therapy i Jabalpur, Indien, med vaidya Arore
2017-now: Samarbejde med flere vaidyaer i Maharishi Ayurveda, og Maharishi Aroma Therapy, for Maharishi International University, US, med bl.a. Vaidya Mpalakurthi, Vaidya Dinesh and Vaidya Gupta.

Uddannelse og samarbejde med vaidyaer følger herunder.

Læge Charlotte Bech har dyrket yoga og meditation, fra hun var 10 år gammel. Dengang var der ikke nogen, som kendte til yoga. Det var en impuls, hun fik indefra, til at gå på biblioteket. Der fandt hun den eneste bog de havde om yoga, en gammel bog fra 40’erne med sort-hvide fotos. Dels var der en slank herre i badebukser og dels en fyldig kvinde i en stor badedragt. De viste den klasiske hatha yoga. Det fulgte Charlotte Bech og lavede yoga hver aften i omkring en times tid, efter hun var færdig med lektierne. Hun blev uddannet lærer i yoga og Transcendental Meditation i 1980.

Læge Charlotte Bechs bogreol: Til venstre står tekstbøgerne inden for moderne lægevidenskab og til højre står de klassiske ayurvediske tekster. Læge Charlotte Bech har brugt 2-3 år på at lære Sanskrit og har derpå læst og studeret de klassiske tekster på Sanskrit, hvor der er seks hovedværker og 10-15 sideværker, hvor hvert værk består af mange tykke bind.

Læge Charlotte Bech har identificeret alle de steder i de klassiske tekster, som handler om specifikke sygdomme og skrevet en afhandling på 250 sider om patogenese, forebyggelse og behandling af sygdom i Maharishi AyurVeda.

Læge Charlotte Bech blev inviteret til Indien af den indiske regering til at møde Prime Minister Modi i 2019, samt de andre ministre, som repræsentant for Danmark, for hendes arbejde med at fremme Maharishi Yoga og Maharishi Ayurveda i Danmark. I Indien blev hun fløjet rundt i Modis private jetfly til Prayag Raj for at bade i den hellige Ganges flod.

Læge Charlotte Bech underviser vaidyer og andre grupper i Indien, om Maharishi Ayurveda, her i Kolhapur.

Modtog i 2017 Panacea International Excellence Award fra den indiske regering i Maharasthra, for sin indsats med at udbrede kendskabet til Yoga og Ayurveda.

Efter den indiske ambassadør i Danmark Puja Kapoor, havde talt og åbnet Indian Vegetarian Food Festival i København, talte læge Charlotte Bech med Vedisk recitation og en tale, November 2023.

Læge Charlotte Bech modtager hendes diplom i Maharishi Ayurveda, for hendes postgraduate uddannelse ved Maharishi Ayurveda Hospital New Delhi, af Dr. Ananda Shrivastava og Dr. Raju

Vaidya Selote og hans kone også vaidya:  Læge Charlotte Bech er uddannet gennem et traditionelt mesterlære forhold under disse to vaidyer, hvor hun var med til at se patienter om dagen og om aftenen sad og lærte ved deres fødder, bogstaveligt talt.

Vaidya Amid Arore ekspert Senior konsulent ved Maharishi Ayurveda Center i New Delhi, ekspert i pranayama, bhasma, aroma therapi og marma therapy, med mere end 20 års erfaring. Læge Charlotte Bech har arbejdet sammen med vaidya Arore i Indien siden 2013.

Vaidya Asththavaidya Divakaran Mooss senior: Asththavaidya fra Kerala fra en familietradition af ashtavaidya, med ekspertise i  panchakarma, Veda intensive programs, og Maharishi veda urtemedicin. Han har generøst givet alle opskrifter på Veda medicin til Maharishi Ayurveda og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2014.

Vaidya AsthavaidyaRavi Mooss junior: Vaidya fra Kerala, asthavaidya familietradition gennem mange generationer, med ekspertise i panchakarma, graviditet, fødsel og efterfødselsperiode. Har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2011, i Holland og i Indien.

Dr. Vaidya Hemant K. Gupta: Har arbejdet som associate professor ved Maharishi International University, Deputy Director, Maharishi College of Vedic Medicine

Dr. Vaidya Jagdish Vaidya: var tidligere underviser ved Ayurvedic Internal Medicine ved Akhanda Anand Ayurvedic College, og har være leder af en række ayurvediske hospitaler i Indien. Vaidya har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2016, i Holland og Denmark, og har holdt foredrag og givet konsultationer i hendes klinik ved Nørreport statoin i København (foto).

Dr. Vaidya Manohar Palakurthi: Ledende vaidya og underviser ved Maharishi International University og MERU Holland, og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2011 i Holland og USA.

Dr. Vaidya Mohandass: Vaidya med expertise i ayurvedas guddommelige terapier, TM-sidhi indstruktør (yderst til højre på billedet).

Vaidya Pratimesh Vyas: Vaidya er eksepert i Aroma therapy, og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2011, både i Indien, Holland og USA.

Dr. Vaidya Siju: fra Kerala, med ekspertise i Kalari massage, leder af afdelingen for marmaterapi ved Maharishi European Research University, Vlodrop, Holland

Vaidya Ashtavaidya Nambi junior: Thrissur, Kerala, fra en lang familietradition af  ashtavaidyas, med ekspertise i panchakarma. Hans far var Maharishi Mahesh Yogis personlige ayurvediske livlæge.

Dr. Vaidyacharya Dr. Jaya Ramanuja Raju: fra en lang familietradition af vaidya, senior vaidya ved Maharishi Ayurveda Khosla Hospital i New Delhi, med ekspertise i panchakarma, marmaterapi og nadi vigyan, har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2004, i Indien og i Schweiz.

Vaidya Pavani Rajuekspertise i panchakarma, og sukhamarma, underviser for Invincible doctors training i Italien, har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2012, bl.a. i Schweiz. 

Vaidya I. Kalyan Chakravarthy: fra en lang familietradition af vaidya (Andhra Pradesh), og har lært pulslæsning allerede fra tre års alderen.

Vaidya Abhilash Anand: leder ayurveda centret i Tamil Nadu, og har samrbejdet med læge Charlotte Bech siden 2009, i India og Holland.

Vaidya Sunil Patil: leder af Vanaushadhi Vidyapeeth’s Ayurved Panchakarma Centre, Laxmipuri, Kolhapur, Maharashtra, og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2011 i Indien og i Holland.

Vaiday Arya Mooss: Ekspert i fertilitet, graviditet og efterfødlsesperiode, og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2014.

Vaidya Dinesh Gyawali:  NAMA certificeret“Ayurvedic Doctor (AD)”,og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2020, i USA.

Vaidya Sanjeev Kalra har speciale i Neuro-Psykiatri, og har arbejdet for flere  ledende ayurvediske colleges i Indien, og han har arbejdet med Maharishi AyurVeda Hospital i New Delhi som konsulent og også for Vidyasagar Institute of Mental Health and Neuro Sciences i New Delhi.

Vaidya Anita Misra er konsulent for Doshi Center for Integrative Medicine i Los Angeles og underviser for Maharishi Innternational University.

Vaidya Amandeep Kaur Negi har ekspertise i Panchakarma og Marmaterapi og underviser ved Maharishi International University.

Vaidya Ruchi Sharma har arbejdet i gen praksis i Indien, har et samarbejde med Patanjali Chikitsalya, og underviser ved Maharishi International University.

Vaidya Sangeeta Sharma med PhD i Panchakarma, og underviser ved Maharishi International University.

Vaidya Rohit Bhartake: arbejder med Maharishi Ayurveda fra Afrika til Mellemøsten, og har samarbejdet med læge Charlotte Bech siden 2011 i Holland.

Vaidya Brihaspati Dev Triguna: har givet private møder med læge Charlotte Bech, i New Delhi i 1987 og igen i Norge i 1997 og 1998. Han var i praksis 72 år hvor han hjalp omkring 500 om dagen. Han var ekspert i pulslæsning og kunne se både fortid, nutid og fremtid.