Wellnessophold i Europa2018-12-20T20:14:43+00:00

Ayurvedisk kur i Europa

1. MERU Sundhedscenter i Holland

MERU Sundhedscenter i St. Odilienberg i Holland er formentlig det mest ideelle sted i Europa at tage ayurvedisk behandling, fordi:

  1. Der er altid en eller flere vaidyaer til stede (højt specialiserede Ayurvediske læger fra Indien).
  2. Der er en særlig atmosfære af renhed, dyb stilhed og indre kraft, som er befordrende – ikke bare for lindring af fysiske og mentale ubalancer – men for genopretning af alle aspekter af livets helhed.
  3. Man følger de rene oprindelige klassiske ayurvediske principper helt stringent uden nogen form for kompromis, hvilket betyder at behandlingerne er langt mere effektive.
  4. Kurmaden er veltillavet, velduftende og velsmagende.
  5. Stedet drives med naturlig venlighed, empati og professionalisme.

Læs mere på MERU Health Centre

De næstbedste klinikker i Europa efter MERU Holland

2. Klinik i England, Skelmersdale, på landet. Formentlig den bedste klinik i Europa, men lavere priser fordi det foregår uden luksus. Et professionelt team af erfarne behandlere i en omsorgsfyldt atmosfære af dyb stilhed og ren bevidsthed:http://panchakarmacentre.co.uk/
3. Seelisberg Sundhedscenter i Schweiz har et unikt fokus på helse og helbredelse, fordi der ikke foregår andre aktiviteter end panchakarmakurene, og fordi der kun serveres kurmad (så der er ingen fristelser!), som er veltillavet, velduftende og velsmagende. Det er en enestående oase af fred og ro, som er placeret naturskønt højt oppe i de grønne frodige alper med det reneste vand og den friskeste luft. Stedet har været i drift i mere end 20 år. Læs mere på www.mav-seelisberg.ch.
4. Klinik i Israel, en halv time fra Nazareth og Galieasøen og en time fra de varme kilder: write to dorit@mav.co.i
5. 
Klink i Holland (nord), i Lelystad: www.ayurvedatreatment.eu
6. 
Klinik i Østrig, på landet, i bjergene: www.ayurvedaarzt.at
7. 
Klinik i Østrig, i Wien: www.ayurveda.at
8. 
Klinik i Spanien, i Madrid: www.ayurvedasalud.com
9. 
Klinik i Italien: info@sma-italia.it
10. 
Klinik i Frankrig, Angers, på landet: crfm@me.com

Ayurvedisk kur

Hvis en ubalance sidder dybt rodfæstet, eller hvis du har brug for rekreation efter behandling af sygdom, kan det være positivt med et intensivt ayurvedisk kurophold, hvor man systematisk normaliserer og afbalancerer kroppens væv og organsystemer. Det kaldes for panchakarma. Men man kan også tage panchakarma forebyggende. Det er ideelt at tage panchakarma et sted, hvor man følger de oprindelige klassiske ayurvediske principper, og hvor der ikke foregår andre aktiviteter end panchakarma, og hvor der ikke bliver serveret andre former for mad end kurmaden. Desuden bør stedet ideelt set være bygget i den oprindelige klassiske arkitektur, kaldet for vastu, hvor bygningerne ligger præcist i forhold til verdenshjørnerne, og hvor indgangen er fra øst, hvor solen står op. Vastu bygninger har desuden helt bestemte proportioner, symmetrier, former og farver, som markant forøger virkningen af behandlingerne. Virkningen af panchakarma er videnskabeligt dokumenteret.
Kuren består af tre faser: En forkur, en hovedkur og en efterkur. Du kan vælge at tage forkuren og efterkuren derhjemme i samarbejde med læge Charlotte Bech, så du kan udnytte tiden bedre under selve opholdet. Forkur og efterkur er en detox, hvor man spiser og drikker efter bestemte forskrifter og tager bestemte urtepræparater. Der er ikke tale om faste. Forkuren tager fra fem dage op til 40 dage og efterkuren kan tage op til 40 dage, alt afhængigt af, hvor meget man selv ønsker at gøre ud af det. Hovedkuren består af personlig konsultation, forskellige former for massage (med diverse olier, urteafkog, ler, etc.), forskellige typer af varmebehandlinger, afslappende oliestrøm over panden, oliebade, vandbade, øjenbehandlinger, ørebehandlinger, hudbehandlinger, urtemedicin, urtete, kosttilskud og meget meget mere, alt sammen i en helt bestemt rækkefølge, og sammen med en nøje afstemt plan for mad og drikke, samt for hvile og aktivitet.
Rejser og behandlinger foregår ikke efter Charlotte Bechs forskrifter eller på hendes ansvar.

Få gratis råd til bedre sundhed – direkte på din email!