Top 10 klinikker i Europa

Rejser og behandlinger på Ayurvediske kursteder foregår ikke efter læge Charlotte Bechs forskrifter eller på hendes ansvar.

1. Klinik i England, Skelmersdale, på landet. Formentlig den bedste klinik i Europa, men lavere priser fordi det foregår uden luksus. Et professionelt team af erfarne behandlere i en omsorgsfyldt atmosfære af dyb stilhed og ren bevidsthed:http://panchakarmacentre.co.uk/
2. Seelisberg Sundhedscenter i Schweiz har et unikt fokus på helse og helbredelse, fordi der ikke foregår andre aktiviteter end panchakarmakurene, og fordi der kun serveres kurmad (så der er ingen fristelser!), som er veltillavet, velduftende og velsmagende. Det er en enestående oase af fred og ro, som er placeret naturskønt højt oppe i de grønne frodige alper med det reneste vand og den friskeste luft. Stedet har været i drift i mere end 20 år. Læs mere på www.mav-seelisberg.ch.
3. MERU Sundhedscenter i St. Odilienberg i Holland.https://meruhealthcentre.com/contact-us/
4. Klinik i Israel, en halv time fra Nazareth og Galieasøen og en time fra de varme kilder: write to dorit@mav.co.i
5. 
Klink i Holland (nord), i Lelystad: www.ayurvedatreatment.eu
6. 
Klinik i Østrig, på landet, i bjergene: www.ayurvedaarzt.at
7. 
Klinik i Østrig, i Wien: www.ayurveda.at
8. 
Klinik i Spanien, i Madrid: www.ayurvedasalud.com
9. 
Klinik i Italien: info@sma-italia.it
10. 
Klinik i Frankrig, Angers, på landet: crfm@me.com

Top 10 klinikker i Indien

Du kan få hjælp til rejsen hos www.munonne.dk

 1. Kerala – Dr. Mooss: Den formentlig bedste klinik i Indien for Maharishi Ayurveda og vastu effekten er Thaikat Mooss klinik i Kerala. Det er samtidigt den billigste. Derfor er der optaget 12-18 måneder frem i tiden – book derfor i god tid på  http://www.mooss.com.
 2. Kolhapur, in Maharastra. Baseret på principper ud fra Maharishi Ayurveda. Skype name is sunilpatilvaidya. Vaidya Sunil Patil Ayurved Panchakarma Centre:  1449 C near Sattya Wadi Press, Laxmipuri, Kolhapur, Maharashtra 416002. Telephone: 0091 – 0231 264 2725.  https://g.co/kgs/nc3znK.  Mail: ayurcon2007@rediffmail.com. 
 3. Maitreyi Vedic Village i Tamil Nadu, er en øko-landsby i tilnærmede vastubygninger og baserer behandlingerne på principper ud fra Maharishi Ayurveda. http://www.maitreyivedic.in.
 4. Hvis det handler om menstruation, fertilitet og evnen til at blive gravid, kan man få en special ayurvedisk behandling hos Dr. J. R. Raju ved Maharishi Ayurveda Khosla Hospital i New Delhi:  https://www.therajusayurveda.com/. Denne specielle behandling gives kun her eller i Hyderabad, se herunder.
 5. Kerala: Sopanam Welcare Centre, MOB:+918943340191. http://www.sopanamayurvedic.com
 6. Thrissur: http://www.thaikatmooss.com.
 7. Hyderabad: Krishna Raju: + 91 – 98 66 101 707. https://www.therajusayurveda.com/.  DrRajuPK@gmail.com.
 8. Benares: D-5/18, Tripura Bhairvi Meerghat, Varanasi, +91-9450872314, +91-9450391438.
 9. A. Himalaya:  Anamay Ashram. Baseret på principper fra Maharishi Ayurveda, i vastu bygninger. http://www.anamayashram.org. Call Ashutosh Urs at (+91) 98 10 207 429.
  B. Himalaya: Rishikesh Himalaya: www.chevronhotels.com eller Uttar Kashi C. Himalaya: Maharishi House, Near Kanchahari, Uttarkashi, Uttarakhand, +91-941290927.

Ayurvedisk kur

Hvis en ubalance sidder dybt rodfæstet, eller hvis du har brug for rekreation efter behandling af sygdom, kan det være positivt med et intensivt ayurvedisk kurophold, hvor man systematisk normaliserer og afbalancerer kroppens væv og organsystemer. Det kaldes for panchakarma. Men man kan også tage panchakarma forebyggende. Det er ideelt at tage panchakarma et sted, hvor man følger de oprindelige klassiske ayurvediske principper, og hvor der ikke foregår andre aktiviteter end panchakarma, og hvor der ikke bliver serveret andre former for mad end kurmaden. Desuden bør stedet ideelt set være bygget i den oprindelige klassiske arkitektur, kaldet for vastu, hvor bygningerne ligger præcist i forhold til verdenshjørnerne, og hvor indgangen er fra øst, hvor solen står op. Vastu bygninger har desuden helt bestemte proportioner, symmetrier, former og farver, som markant forøger virkningen af behandlingerne. Virkningen af panchakarma er videnskabeligt dokumenteret.
Kuren består af tre faser: En forkur, en hovedkur og en efterkur. Du kan vælge at tage forkuren og efterkuren derhjemme i samarbejde med læge Charlotte Bech, så du kan udnytte tiden bedre under selve opholdet. Forkur og efterkur er en detox, hvor man spiser og drikker efter bestemte forskrifter og tager bestemte urtepræparater. Der er ikke tale om faste. Forkuren tager fra fem dage op til 40 dage og efterkuren kan tage op til 40 dage, alt afhængigt af, hvor meget man selv ønsker at gøre ud af det. Hovedkuren består af personlig konsultation, forskellige former for massage (med diverse olier, urteafkog, ler, etc.), forskellige typer af varmebehandlinger, afslappende oliestrøm over panden, oliebade, vandbade, øjenbehandlinger, ørebehandlinger, hudbehandlinger, urtemedicin, urtete, kosttilskud og meget meget mere, alt sammen i en helt bestemt rækkefølge, og sammen med en nøje afstemt plan for mad og drikke, samt for hvile og aktivitet.
Rejser og behandlinger foregår ikke efter læge Charlotte Bechs forskrifter eller på hendes ansvar.