Icon

Er du arrangør?

Kontakt ARTE eller Foredragsbasen
1. Kontakt ARTE booking på tlf. 3848 1400 eller her:

ARTE booking

2. Foredragsbasen på tlf. 70 27 03 08 eller her:

Foredragsbasen
Icon

Er du deltager?

Se listen over aktuelle foredrag her på siden.
Der er mange spændende emner at vælge imellem.

Tilmeld dig direkte ved arrangøren. Her på siden finder du arrangørens telefonnummer og evt. anden kontaktinformation.

Aktuelle Foredrag

 

Her er en liste over de foredrag, der er åbne for offentligheden
ved foredragsholder læge Charlotte Bech

LOF Kursuscenter Øst D. 30/1-23 Helbredende mad og superfoods (Roskilde) Tlf. 20285063
LOF Kursuscenter Øst D. 31/1-23 Sdan bliver du slank og holder vgten (Ringsted) Tlf. 20285063
LOF Kursuscenter Øst D. 1/2-23 Sidste nyt om tarmflora (Greve) Tlf. 20285063
LOF Kursuscenter Øst D. 6/2-23 Frihed for stress (Roskilde) Tlf. 20285063
LOF Kursuscenter Øst D. 27/3-23 Få styr på hormonerne (Greve) Tlf. 20285063
LOF Kursuscenter Øst D. 28/3-23 God nat og sov godt (Ringsted) Tlf. 20285063

Tirsdag den 21. februar 2023 kl. 19.00 – ca. 21.30. Titel: TARMENS TRIVSEL – DIN TRIVSEL I. Online foredrag arrangeret af Teosofisk Forening, Sankt Knuds Vej 27A, 1903 Frederiksberg. Tlf. 20704395.
Tirsdag den 21. marts 2023 kl. 19.00 – ca. 21.30. Titel: TARMENS TRIVSEL – DIN TRIVSEL II. Online foredrag arrangeret af Teosofisk Forening, Sankt Knuds Vej 27A, 1903 Frederiksberg. Tlf. 20704395.

AOF: Hormoner i balance: 08.02.2023, kl. 19:00. AOF Gladsaxe. Høje Gladsaxe 71 -, for enden af Gyngemosevej, 2860 Søborg. Tlf.: 3969 3333
AOF: Tarme med charme: Start: 27.02.2023, kl. 19:00. AOF Gladsaxe. Høje Gladsaxe 71 -, for enden af Gyngemosevej, 2860 Søborg. Tlf.: 3969 3333
AOF: Sådan bliver du slank og holder vægten: 01.03.2023, kl. 19:00. AOF Gladsaxe. Tlf.: 3969 3333

Udtalelser

Stor tak til læge Charlotte Bech,for et interessant og inspirerende foredrag . Læge Charlotte Bech lagde ud med at indvie os i det autonome nervesystem, og efterfølgende blev vi indført i ting, som havde stor indflydelse i både tarmsystemets velbefindende, og det at have et godt liv, og som således bliver styret af både det mentale og det fysiske. Den efterfølgende behandling af vigtige emner, ssom hvile, søvn, livsglæde, MediYoga, meditation, motion, hjertevenlig kost og stress stod ikke alene, for motion m.m. blev lige pludselig konkret og virkelig, da vi alle skulle op og øve den effektive vejrtærkning. Stor ros JJ Meget inspirerende og virkeligt godt foredrag, serveret på en måde så alle kunne være med og lade sig inspirere. Tak for det! Ovenstående er også, hvad vi i dag har lagt ud på hjerteforeningens hjemmeside, Faaborg- Midtfyn som opfølgning på arrangementet.
På vegne af Hjerteforeningen, de allerbedste hilsner og tak, fra Ellen Kjær

Tak for et spændende foredrag i Portalen i aftes. Det var virkelig oplysende og lærerigt. Jeg havde 5 siders notater med hjem i min bog, så der er virkelig noget at arbejde videre med. Lone Rytter, Skoleleder, AOF Greve og AOF Solrød

Tak for sidst, det var en meget interessant og lærerig aften og derudover hyggelig. Du har en dejlig uhøjtidelig tilgang til stoffet og tilhørerne, og det er godt med både fysiske øvelser og hjernetrickene forklaret. Christine Nederlund, bibliotekar, Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune

Tak for et meget fint foredrag, som var oplysende og interessant og blev udført med ro og overblik og i god kontakt med publikum. Det var en god aften! Jette Janstup, bibliotekar ved Albertslund Bibliotek.

Vi kan ikke få mormor-armene ned. En gang imellem må man vel godt være så begejstret, at man praler lidt: 75 deltagere – 73 kvinder og to modige mænd – fandt d. 20. november vej til arrangementet om at klare overgangsalderen så let som muligt uden medicin. Stemningen kom på plads med dæmpet lys og ditto musik, dufte og stearinlys. Charlotte Bech har skrevet bogen ”Hormoner i balance” og har vejledt mange patienter til at klare overgangsalderens skærsild uden hormontilskud og lignende. Deltagerne fordelte sig på alle i målgruppen mellem 35-60+.’’  Helle Jørler, Kommunikationsmedarbejder, KØBENHAVNS KOMMUNE, Kultur- og Fritidsforvaltningen

”Sikke en skøn energi du har! Det var en helt igennem fantastisk, læring og inspirerende webinar både for vores medlemmer OG jeg! Fantastisk aften, kære Charlotte! Og hvor var det super lækkert at se og opleve alle vores deltagere var på banen i kommentar feltet både med spørgsmål, kommentar og takkebeskeder! Wow siger jeg bare! Endnu engang Tak Charlotte!”” Med venlig hilsen Nada Al Zein på vegne af organisationen Medgang.

Charlotte Bech rammer plet hos folkeoplysningen med sit foredrag; hun formår nemlig at formidle et kompliceret indhold på en enkel og ligetil måde. Vi får tilmed serveret håndfast fakta – lige til at gå hjem og bruge i praksis. Med tak fra FOF Vendsyssel.

Mange tak for i går, det var et meget lærerigt og spændende foredrag du holdte om Næringsstoffer og kostretninger. Specielt var emnet Superfood og gode tips til hvad man bør undgå at spise for en bedre og sundere livsstil meget brugbart. Forundrende var det også at høre om alt det man går og tror er sundt, når det viser sig at det er kemisk produceret og temmelig usundt for en. Publikum gik både tilfredse og oplyste hjem. Maria Møllnitz Lange, Kulturformidler, Kombibiblioteket Dyssegård, 2900 Hellerup.

Tusind tak for sidst. Rigtig godt indlæg. Jeg gik rundt og talte med deltagerne efterfølgende. De var meget begejstret. Rigtig flot. Jette Lynghom, Kræftens Bekæmpelse, Aarhus

Foredraget var helt perfekt, og deltagerne var – som altid – begejstrede for din viden og din måde at fremlægge det på.  Torben Hornuff Madsen, Roskilde Oplysningsforbund

Vælg mellem følgende inspirerende foredrag

Stressforedrag

 • Frihed for stress.
 • Er du stresset? Så er der gode nyheder til dig. Læge Charlotte Bech informerer om seneste nyt inden for stresshåndtering, som haveterapi, hjernebølgeterapi, åndedrætsterapi samt terapi for de fem sanser (lydterapi, lysterapi, aromaterapi, massageterapi og kostterapi). Vi prøver nogle af terapierne af ved foredraget. Du vil lære: Syv metoder, som virker beroligende og afslappende, som du kan bruge i pauserne på arbejdet til at komme af med stress. Medbring et tæppe og kom i løstsiddende bekvemt tøj.
Online foredrag Glostrup Bibliotek

Hjerneforedrag

 • FOREBYG DEMENS – HVAD KAN DU SELV GØRE?
  Vi skal høre om et sted på jorden, hvor der ikke er en eneste, som har demens – og hvor 1/3 af befolkningen bliver over 90 år og mange bliver langt over 100. Det er den græske ø Ikaria. Hvad er deres hemmelighed? Og hvad ved lægevidenskabelig forskning om, hvordan vi undgår demens? Der er ca. 80-100.000 danskere over 65 år som har en eller anden form for demenssygdom, og hvert år opstår der ca. 20.000 nye tilfælde. Men – man kan godt blive ældre uden at blive dement, og her får du at vide, hvad du selv kan gøre for at undgå det.
 • HJERNENS KEMISKE FABRIK
  Vores hjerne er en form for intern kemisk fabrik. Hjernen er i stand til at danne myriader af forskellige kemiske molekyler, der kan fungere som signalstoffer i hjernen internt og strømme rundt i kroppen eksternt. Hvis vi er glade, danner hjernen ’glade molekyler’, og hvis vi er triste danner den ’triste molekyler’. Andre signalstoffer er neutrale, dvs. i nogle sygdomstilstande danner hjernen for meget eller for lidt af et neutralt stof. F.eks. danner hjernen for meget dopamin ved skizofreni og for lidt dopamin ved Parkinsons syge.
 • TÆNK ENGANG – HVIS HJERNEN BLEV BEDRE
  Vores hjerne er kongen i kroppen – den styrer alle funktioner og processer. Hvis vores hjerne begynder at fungere bedre, får vi en bedre hukommelse, koncentrationsevne og intuition, blive bedre til at prioritere og tage beslutninger, og blive mere kreative. I dette foredrag vil vi se på, hvordan vi kan udnytte flere af hjernens skjulte ressourcer og optimere hjernens funktion. Du vil lære de Top 10 brain foods samt tre teknikker til at optimere hjernens funktion.

Sundhedsforedrag

 • SÅDAN BLIVER DU SLANK OG HOLDER VÆGTEN
  Det er relativt enkelt at tabe sig og holde vægten – bare man lever i harmoni med kroppens døgnrytmer, aktiverer fordøjelsen og stimulerer stofskiftet. I mange tilfælde kan man godt blive ved med at spise sin yndlingsmad. Det handler ikke så meget om at tælle kalorier, men om andre faktorer, som væske indtag og timing for hvornår vi spiser, dyrker motion, og sover. Det handler også om en sund tarmflora og om bestemte krydderier, urter, safter og fordøjelsesenzymer.
 • FÅ STYR PÅ HORMONERNE
  Vil du også kende de metoder, som jeg bruger til at hjælpe mine kursister igennem overgangsalderen, så de kan sove bedre om natten og leve deres liv om dagen? Metoderne kombinerer det bedste fra to verdener: Først ser vi på den seneste forskning og anbefalinger til overgangsalderens symptomer i moderne lægevidenskab, og derpå hvordan vi kan supplere med de naturlige behandlingsformer, hvor der foreligger en vis dokumentation. Eksempelvis en mere komfortabel livsstil i et roligere tempo, planteøstrogener (isoflavoner) og terapi med planteolier eller essentielle olier, hormonpotenserende elementer bl.a. mineralet bor samt ekstrakter, cremer og salver med naturlige plantestoffer. Desuden hvilke provokerende faktorer, vi bør undgå i kosten, livsstilen og omgivelserne.

Madforedrag

SUNDHEDSFREMMENDE MAD OG SUPERFOODS
Hvad er forskellen på sund mad og usund mad? Her skal vi se på forskellen mellem funktionelle fødevarer og superfoods. Du får inspiration til at købe nogle andre ting ind, end du plejer. Nogle fødevarer virker sundhedsfremmende, mens andre fødevarer virker modsat. Det handler om naturlig mad, som ikke er fabriksfremstillet eller har været igennem industriprocesser. Forskning viser, at uhomogeniseret mælk er sundere end homogeniseret. Fuldkorn er sundere end hvidt mel. Vilde blåbær er sundere end de dyrkede blålige bær.

SIDSTE NYT OM TARMFLORA
(Et enkeltstående foredrag eller en serie på to foredrag)

De fleste kender antibiotika og probiotika. Men der findes også præbiotika og psykobiotika – altså visse former for mikroflora, der kan påvirke os psykisk. En mere optimal tarmflora kan formentlig føre til bedring i autisme, ADHD, depression, anoreksi, gigt, hjertekarsygdomme, fedme, diabetes, mellemørebetændelse og tarmsygdomme. Ved denne debat skal vi se på, hvordan de fire slags biotika, kan give os en bedre tarmflora – og dermed give os vores madglæde, livsglæde og livsenergi tilbage.

Yoga og Ayurveda foredrag

 • De tre kropstyper i ayurveda.
 • De tre mentale typer i ayurveda.
 • Grundprincipperne i ayurveda.
 • Yoga mad – kostplan for den der dyrker yoga.
 • Solen i vort ydre og fordøjelsen i vort indre.
 • Kom af med væskeophobninger.
 • Ayurveda for teenagers.
 • Ayurveda for kvinder.
 • Ayurveda for forældre.
 • Terapeutisk yoga: Den helbredende virkning af forskellige yogastillinger.
 • Fra moderne lægekunst til Ayurvedisk lægevisdom: Om min egen rejse tilbage i fortiden for at finde svarene på nutidens lægespørgsmål.

Andre emner

Kvindens hjernefunktion: hvad er specielt ved kvindens hjerne?
Hvad sker der i hjernen, når vi mediterer
Debat omkring reagensglasmad – er det sundt?
Debat om kostretninger: får du alle næringsstoffer?
Bliv ven med din mave
Sådan får du et stabilt blodsukker
Veganermad – hvornår er det sundt?
Lægeplanter i folkemedicinen og moderne lægevidenskab
Får du alle næringsstoffer? Vitaminer, mineraler, proteiner og fedtstoffer.
Hvede, mælk og sukker: Er det sundt eller usundt?
Debat om fire kostretninger: Palæo, Raw food, Low carbo, FodMap: Hvad skal vi tro på og hvad virker bedst?
Sundhedsfremmende mad, superfoods og funktionelle fødevarer.
Sådan lindrer du smerter.
Hvordan hjælper vi ADHD og andre diagnosebørn?
Er det skadeligt med mobiler og trådløst internet?
Sund skepsis og sund fornuft.
Bliv naturligt gravid – sådan forbereder man kroppen før graviditet.