Temperaturudsving

I overgangsfasen i alderen ca. 35 – ca. 60 år, hvor der gradvist dannes færre kønshormoner, er der mange kvinder, som generes af en ustabil temperaturregulering, hvor man enten generes af hedestigninger eller svedeture, eller hvor man skiftevis lider af fryseture og hedeture. De fleste generes af hedeture, uden fryseture. Der er omkring 80 % af alle kvinder, som generes af hedeture i varierende grad, som regel værst om natten. Det er et stort problem, fordi natlige hedeture reducerer søvnkvaliteten i udtalt grad – og dermed livskvaliteten. Mange kvinder føler sig nærmest invalideret og kan dårligt nok få en hverdag til at hænge sammen.
Hedeture kan opstå i årene op til menopausen og er mest udtalte i det første år efter menstruationsophøret. Hos de fleste kvinder forsvinder hedeturene efter 4-5 år, men 9 % har dog stadig hedeture også efter 70-årsalderen. Hedeturene kan hos nogle kvinder være ledsaget af hjertebanken og panikfølelse. Hedeture kan være særligt svære og langvarige hos kvinder, der inden menstruationsophøret har fået æggestokkene fjernet.

Kan man komme af med hedeture?
Heldigvis er der rigtigt meget, vi selv kan gøre for at komme af med, dæmpe eller reducere ubalancen i temperaturregulering. Her kan vi vælge symptombehandling eller årsagsbehandling – eller begge dele.
Symptombehandling: For at dæmpe symptomerne er det vigtigste at undgå eller reducere varme omgivelser, kaffe, alkohol, stress og stærkt krydret mad. Men hvis man skal have et nyt og bedre liv, hvor man opnår en langtidsholdbar transformation, så er det ikke nok bare at dæmpe symptomer – så et det nødvendigt at behandle den grundlæggende årsag.
Årsagsbehandling: Årsagen til hedestigninger, svedeture og fryseture er en dybereliggende hormonel ubalance. Derfor er det nødvendigt at arbejde med kroppen holistisk, så det kvindelige hormonsystem kommer i balance. Det gør vi ved at sætte ind hele vejen rundt i alle de fem områder af kvindens firkløver, så kvinden får en frisk start via: FRESH: det rette valg af Food, Recreation, Exercise, Self-care og Happiness. Kom i gang via Lægens Mini-guide til hormoner i balance

FÅ HORMONER I BALANCE V. LÆGE CHARLOTTE BECH

Bag kurset “Hormoner i balance” står læge Charlotte Bech, som bl.a. har en baggrund som mavetarmkirurg ved Gentofte Amtssygehus og som læge i intern medicin på Rigshospitalet.

Som én af Danmarks førende eksperter i sundhed uden kemi, supplerer hun den gængse lægevidenskabelige behandling med veldokumenterede naturlige behandlingsmetoder.