Frygt og rædsel er normale reaktioner på ydre og indre hændelser, man oplever som farlige, mens angst tilsyneladende er uden årsag. Angst er et af de hyppigste symptomer, som patienter henvender sig med hos deres praktiserende læge. Mindst hver tiende kvinde eller mand rammes på et tidspunkt i deres liv af en angsttilstand. I moderne lægevidenskab behandler vi angst med anti-depressiv medicin, beroligende medicin (som eksempelvis sovemedicin) og nogle gange kan det være nødvendigt at indlægge patienter, som lider af komplicerede angsttilstande.

Du kan supplere med følgende naturlige metoder:
Psykologhjælp
: Lægen kan henvise til psykologer og psykiatere, der kan give samtalebehandling, og psykoterapi form af kognitiv terapi.
Papirspose: Ved anfald hvor man hyperventilerer (trækker vejret alt for hurtigt og overfladisk) har de fleste patienter gavn af at ånde ind og ud fra papirspose i et minut eller to.
Forklaring: Det hjælper, når lægen giver sig tid til at berolige og forklare patienten om symptomerne og de mulige årsager til angsten.
Bøger: Læs selvhjælpslitteratur, som anviser, hvordan man tackler angst uden brug af medicin
Urter: Baldrian, humle og perikum virker beroligende. Må ikke tages af gravide eller hvis man skal køre eller betjene maskiner.

Spis grønt: Spis flere grøntsager og mere frugt. Reducer eller undgå stimulanser som alkohol, tobak og koffein.
Yoga: Den langsomme blide yogaform kan være med til at få hjertet ind i en mere rolig rytme.
Meditation: Meditation kan forebygge angst, især Transcendental Meditation har en dokumenteret normaliserende virkning på angst og uro.
Motion: Få motion hver dag, gerne en rask gåtur på 20-30 minutter.

Søvn: Få rigeligt med søvn.
TFT: Tankefeltterapi hjælper mange patienter med angst.